Jo Vercruysse
viool (trompet, slagwerk, arrangementen)

Jo Vercruysse is een veelzijdig musicus. Hij behaalde verschillende prijzen als trompettist en violist, maar uiteindelijk besloot hij zich uitsluitend toe te leggen op het vioolspel.

Na zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel bij mevrouw K. Sebestyen te hebben afgerond, kwam hij in contact met Rudolf Werthen. Deze nodigde hem uit om de functie van eerste viool-solo op zich te nemen bij het wereldvermaarde I Fiamminghi, waar hij 12 jaar lang ervaring opdeed. Vanaf 2000 was hij er concertmeester.
In september 2001 gaat Jo een nieuwe uitdaging aan als concertmeester, ditmaal bij het dynamische Symfonieorkest Vlaanderen, een functie die hij vandaag nog steeds vervult. Vanaf 2002 wordt hij eveneens als concertmeester geŽngageerd bij het kamerorkest Prima La Musica.
Niet alleen als instrumentist, maar ook als dirigent heeft Jo Vercruysse heel wat in zijn mars. Gegeerd om zijn leiderscapaciteiten, zijn vakkundige aanpak ťn zijn artistieke interpretatie verliepen verscheidene concerten met I Fiamminghi en Prima La Musica onder zijn leiding, soms ook  vanuit de concertmeesterstoel.
Hij volgde orkestdirectie oa. bij de ere-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen, de Brit  David Angus en bij de bekende Finse dirigent-pedagoog Jorma Panula.

Als solist kan hij terugvallen op een rijk repertoire dat zich uitstrekt van de Barok tot de Hedendaagse Muziek, met optredens oa. in Het Concertgebouw Amsterdam.

Verder treedt hij ook op in het trio 'Amici Della Musica' samen met zijn partner Evy Van Dongen (klarinet) en Jan Lust (piano).

Jo is sinds 1997 lid van Grupetto.

Als docent viool, altviool, samenspel en kamermuziek is hij verbonden aan de muziekacademie te Waregem.


Grupetto vzw - Bergstraat 20 - B-9660 Brakel - BelgiŽ-Europa - Grupettofoon/fax +32(0)55/42.76.50 - email info@grupetto.be