Jan Lust
piano (slagwerk)

Jan Lust begon zijn muziekstudies aan de academie van Oudenaarde bij Walter Van Hyfte. Daarna studeerde hij bij Alan Weiss aan het Lemmensintituut onder wiens leiding hij met grote onderscheiding eerst de meestergraad piano en later ook het specialisatiediploma piano verwierf. Hij behaalde tegelijk ook een meestergraad kamermuziek met grootste onderscheiding en bekwaamde zich in liedbegeleiding bij Werner Van Mechelen.

Na deze studies specialiseerde hij zich nog een jaar als beursstudent aan de Rubin Academy of Music te Tel Aviv (IsraŽl) bij Victor Derevianko.
Op meestercursussen in binnen- en buitenland werkte hij samen met o.a. E.Picht-Axenfeld, M.Perahia en A.Lubimov.

Hij speelde, zowel als solist, kamermusicus en liedbegeleider concerten in BelgiŽ, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, IsraŽl, Litouwen en Nigeria.

Naast zijn werk met het Grupetto-ensemble speelt hij vaak samen met het koperkwintet High Five, met dwarsfluitiste Sarie Lust en met de sopraan An Jansens.

Aan de muziekacademies van Zottegem en Oosterzele is hij verbonden als leraar piano.

Grupetto vzw - Bergstraat 20 - B-9660 Brakel - BelgiŽ-Europa - Grupettofoon/fax +32(0)55/42.76.50 - email info@grupetto.be