Bruno De Schaepdrijver
altviool (viool, trompet)

Bruno De Schaepdrijver kreeg zijn eerste lessen viool en notenleer in de muziekacademie van Aalst. Zijn kunsthumaniorastudies beŽindigde hij te Gent, waar hij vioolonderricht kreeg Van Eliane Verschueren en waar hij een eerste prijs notenleer behaalde.

Na een regeringsmedaille altviool bij Frans Vos vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Daar behaalde hij achtereenvolgens eerste prijzen altviool bij E.Schiffer en kamermuziek bij F.Van De Vondel, het pedagogisch getuigschrift altviool en viool en het hoger diploma kamermuziek bij A.Siwy.
Als altviolist van het voormalige Fťtis strijkkwartet vulde hij zijn opleiding aan bij de leden van het Alban Berg Quartett te Keulen.

Bruno De Schaepdrijver was te gast op het Roundtop Chamber Music Festival te Austin (Texas) en was gastleraar kamermuziek bij de Association Rťgionale Anjou Musique (ARAM) te Frankrijk.
Als leraar viool en altviool is hij verbonden aan de muziekacademies van Gooik en Ninove.

Tevens is hij altviolist in het Symfonieorkest van Vlaanderen en het Grupetto-ensemble. Hij verleent vaak zijn medewerking aan De Filharmonie, het kamerorkest Prima La Musica, het orkest van de Vlaamse Opera en ondernam daardoor vele concertreizen naar o.a. ItaliŽ, Frankrijk, Duitsland, Spanje, de V.S. en Japan.
Grupetto vzw - Bergstraat 20 - B-9660 Brakel - BelgiŽ-Europa - Grupettofoon/fax +32(0)55/42.76.50 - email info@grupetto.be